čtvrtek 6. listopadu 2014

Slo(no)vinky č. 12: Veletrh

Češi jsou holt taková nátura. Když se někde doslechnou, že je někde něco zadarmo, nemohou odolat. A tak jsme neodolali, když nám Ivča řekla, že je v Ljubljani jakýsi veletrh, kde zadarmo rozdávají různé bloky a tužky. A jelikož by se nám zrovna takové pomůcky hodily, vydali jsme se tam.


Na místě jsme zjistili, že se vlastně jedná o takový malý gaudeamus - veletrh, kde studenti zvažují svoji budoucnost. My jsme stánky obcházeli jen tak laxně, obhlíželi jsme, kde nám co dají. A byli jsme celkem úspěšní. Vylezli jsme s několika bloky, propiskami a podobnými věcmi. Občas jsme kvůli nim museli konverzovat ve slovinštině, zatočit kolem či něco podobného. Za správné zodpovězení otázek jsme dokonce dostali krásnou skleněnou láhev na pití - Těmi jsou Slovinci celkem posedlí - pití tu nosí ve skle. Třeba se tu fenomén dodržování pitných režimů rozšířil spolu ze strachem, že se z plastu něco uvolňuje. Netuším, ale ta láhev je krásná.

Kromě láhve na pití jsme za správné zodpovězení několika otázek dostali i super hrnek - ten se tu hodí. A aspoň máme nějakou věc na památku z Lj.

Ukázka darů:)
Zlatý hřeb odpoledne se ovšem týkal simulátoru dopravní nehody. Posadíte se za volant, oni s vámi auto dvakrát otočí až skončíte na střeše. A teď přichází Váš úkol - dostat se z pásů. No, je to docela zabíračka. Chtěla bych vidět, jak bych to zvládla v reálu, ale aspoň teď trochu vím, co dělat. Ochotný pán  nám totiž vždycky řekl přesně, jak na to. Docela zážitek:)

Žádné komentáře:

Okomentovat