středa 15. října 2014

Slo(no)vinky č. 4: Živalski vrt

V Ljubljani je zoo. Myslím asi hodně stereotypně, ale domnívám se, zoo u hlavního města by měla být nejlepší v dané zemi. No - jestli je nejlepší Slovinská zoo ta Ljubljanská, tak tedy potěš pánbůh. Máme ji ovšem pár kroků od kolejí a byl by hřích se tam nejít podívat. Co už ovšem byl hřích, bylo dát za tuto podívanou 6,50 € (studentské vstupné).





Moje vesmínrá loď startuje za 5 ... 4 ... 3 ... 

Dobytek pařezový pro Ban:)
Je malinká, ale nedá se ani s těmi malými českými zoologickými zahradami moc porovnávat. I ta Hodonínská zoo, která je malinká, má něco víc do sebe. Na této slovinské záležitosti není nic extra zvláštního. Není tam nic, co byste nenašli i jinde. Navíc jsme tam šli v brzkém odpoledni a všechna zvířata byla asi po jídle, nebo je zrovna krmili, takže často ve výběhu nebyla vidět nebo vypadala jako vycpaná spící zvířátka:) 



"Spali" tu i myšky...
Nejhorším zklamáním byla sekce s papoušky. Asi jim tam něco hodně nesedělo, protože vypadali velmi špatně - otrhaně a nervózně. Doufám, že to byl jen přechodný stav.

Vidíte, jak má vytrhaná peříčka na zádech? A to tento vypadal ještě velmi pěkně.
Na stranu druhou měli v zoo moc pěkná dětská hřiště, takže pro rodinný výlet ideální. Mentalita všech matek je ale asi stejná - vzít do zoo co nejvíce kojenců a dětí, které to stejně celé prospí a z výletu nic nemají. Ale hlavně, že je někam vzali.






A zajímavost na závěr: uprostřed zoo tu mají asi kemp. Jinak si tu spoustu stanů místo výběhu nedokážu vysvětlit:)
Tipli byste, že to je foto ze zoo? Já ne.



Žádné komentáře:

Okomentovat