úterý 3. února 2015

Slo(no)vinky č. 18: Terenske vaje - level Irma

prosinec 2014

Irma je skvělá učitelka. Jako jediná se nám, erasmákům, přizpůsobovala celý semestr. V hodinách občas mluvila anglicky, průběžně nám dodávala materiály a zdroje, zapojovala nás do hodiny. Díky ní jsme alespoň občas mohli vypustit Slovinštinu v průběhu hodin.

Na břehu Drávy:)



V terénu toho ale anglicky moc neřekla. A to toho řekla opravdu, opravdu, opravdu, opravdu hodně. Terén byl celý den, ale její pusa se nezastavila, až z toho hlava bolela. Autobusová tour se konala po silnicích co nejnižší třídy a s připomínkami, že kdyby to šlo, jeli bychom ještě po polňačkách - úplné nausea blues!

Ta pole dole jsou ještě Slovinsko - ty kopce za tím jsou už Rakousko.
Celkově to bylo ovšem velmi informativní - a to bychom vědomostmi asi praskli, kdybychom průběžnému komentáři rozuměli zcela. Nejvtipnější ovšem bylo, že jsme každý měli na terén své zadání, ze kterého jsme museli vypracovat model, přičemž na nějakou vlastní iniciativu nebyl ani chvilku čas (Já a V. jsme navíc byli jako jediní skupinka o dvou osobách, ostatní minimálně po 4). Kdekoliv jsme zastavili, měli jsme další sadu úkolů, které bylo třeba splnit. Každopádně jsme alespoň potkali taková místa, na která bychom sami asi nezabloudili. A ošklivé to tam  nebylo. Jen škoda, že se z autobusu nedalo moc fotit:(

Výhledy z busu byly pěkné, ale fotit se moc nedaly...


Irma

A jaký mají v Mozirje pěkný kruháč!

Poprvé v životě jsem se prošla po takovémto mostku.
V Dobravě ho měli v rámci naučné stezky. Super zážitek!:)
Jak jsme již řekli - Irma byla dost dobrá učitelka, jen nás trochu naštvala, neboť jsme místo ústní zkoušky museli absolvovat písemnou - díky její absenci. No, asi nám to ubralo na známce, ale hlavně že je předmět hotov:) 

Žádné komentáře:

Okomentovat