čtvrtek 11. prosince 2014

Slo(no)vinky č. 16.: Návštěvy Cankarjeva domu

Dlouhodobě sledujeme TED talks na webu. Když jsme ale postřehli, že se TEDx talk bude konat v Ljubljani, nedokázali jsme odolat. 14 dní dopředu jsme si museli zamluvit lístky. Bylo to jak klikání v ISu o páté. Do tří minut nebyla místa. A to jich v Cankarjevě domě nabízeli 1400. Měli jsme štěstí. Dostali jsme se na skvělou akci! 





Sami jsme až byli překvapeni, jak se dá řečníkům rozumět. Některá témata pro nás nebyla až tak zajímavá, ale například Juan Serrano to rozjel, naprosto špičkový proslov. Můžete se na něj podívat na záznamu. Zrovna on tedy mluví anglicky, nicméně je opravdu skvělý řečník. 

Aleš Črnič zase zaglosoval na účet některých vtipných náboženstvích, jako jsou pastafariáni, nebo Zombi Cerkev blaženega zvonjenja. Byl posledním řečníkem, ale opravdu se mu povedlo nám zvednout náladu po několikahodinovém sezení.

Sedíme přímo uprostřed! © FB: TEDxLjubljana
V polovině sice byla přestávka s malým bufetem, aby si naše hýždě odpočly, ale i tak to bylo trochu dlouhé. Navíc jedna přednáška vlastně ani nebyla přednáška, jako spíše akrobatická vložka:) 

A aby toho nebylo málo. V průběhu večera požádal moderátor svoji přítelkyni o ruku. A řekla ANO!:)


Ostatně to nebylo poprvé, co jsme šli do Cankarjeva domu. Jednou jsme tam už zašli na koncert Perpetuum jazzile - mého oblíbeného Slovinského sboru. Pro ty, co je ještě neviděli, tak zde je, prosím, jejich největší hitovka: 


Koncert se nám tedy líbil - a to hodně. Sice by možná bylo lepší na ně jít v zahraničí, neboť měli na programu hodně slovinských záležitostí, nicméně kvalita nezklamala. Jeli parádně naplno od začátku do konce. Prostě show.
Čekáme na PJ.


Žádné komentáře:

Okomentovat