sobota 26. ledna 2013

Jedna demokratická

Původně jsem se tomuto tématu chtěla pověnovat více a podrobněji, ale na nějaké sáhodlouhé řeči nemám čas a navíc ani nechci plkat o ničem (jak potenciální budoucí prezident MZ). Všichni jsou teď v takové té náladě: VOLBY! Ááááá! Můžeme se z toho zbláznit. Vykřikujeme názory na webu a všude jinde, se kterýma půlka lidí souhlasí a půlka ne. Tak chci taky říct svůj názor. Alespoň tady.

Všechno (rozuměj celé ty volby) je původně krásná ušlechtilá myšlenka o poskytnutí trochy demokracie "ztrápenému" lidu. Ale lid to nepochopil. Vzal to jako válku. A div se tu nezabíjí. Když má někdo oblíbeného kandidáta, tak ho každému strká pod nos a mnohdy až do p*dele, aby ho celým trávicím traktem dostal k mozku oběti, která ho zmagořeně hodí do obálky (pokud se poštěstí) a pak i do urny. 

Lidi, chápu, že máte tendence něco měnit. Že celou tuhle situaci berete jako seberealizaci a upínání k ideologii, byť se týká jednoho člověka. Ale vždyť to bude JEN PREZIDENT! Člověk, který nebude dělat nic jiného, než potřásat rukou významným lidem, létat nad Grónskem a brát rentu. Ano, reprezentuje. Ale nás se to nijak nedotkne. (Možná kromě dětí na základkách, které budou muset na toho pána celé dny čučet.)

To bylo za prvé. Za druhé - ale to důležitější. Každý má právo volit a každý má právo VOLIT KOHO CHCE. Takže i kdybych do té obálky dala obrázek prasátka nebo tam nedala vůbec nic, tak jsem vyjádřila svůj názor. A do toho mi NEMÁ KDO CO KECAT! Je to prostě každého věc a každého svoboda. Když někoho odsuzuješ na základě toho, že volí někoho jiného, než chceš ty, potlačuješ demokracii a svobodu toho člověka. A navíc ze sebe děláš blba. Jestli se dostaneme do fáze vzájemné politické diskriminace (kde už půlkou nohy jsme), můžeme si jít rovnou potřást rukou s představenými totalitních režimů. 

Tak. A teď už, jak to i Těša poznamenal, se těším na to, až po volbách bude extrémní množství lidí spílat, jak to je strašně špatně, že je prezidentem tenhle člověk. Budou nadávat a budou naštvaní a já se tomu budu smát. 

Jde totiž o to, že vždycky bude někdo nespokojený, ale (a o to přece u demokracie jde) ještě víc lidí bude spokojeno. 

Žádné komentáře:

Okomentovat