středa 29. února 2012

Tak trocha Vídně

Městský turismus je fajn věc. Někdy se ale člověk do města vypraví v tak strašném vedru, že ujde pár metrů, a v letním slunku se hned opotí. Vypije hektolitry vody, ale jelikož všechny vypotí, nepotřebuje ani hledat  záchody. S Těšou jsem zažila ale trochu jiný extrém. Vyrazili jsme v únoru do Vídně. 

Pečlivě jsme se připravili. Thermotrička, podvlíkačky, několik ponožek a minimálně dvě šály měly zabránit promrznutí při celodenních procházkách městem. Ještěže byly jen dvě. Peněz jsme si s sebou moc nevzali, takže jsme se mohli ohřát tak akorát v turistickém centru. Navíc jsme zjistili, že chodit v zimě v plné polní není až taková sranda. Rozhodně jsme byli unavení dřív než, když bychom šli pouze v lehkém letním oblečení. 
Vídeň byla dobrá. Spousta podobných (sice super, ale lehce "klasika") budov. Jediné, co bylo ještě neviděno byl Hundertwasserhaus. Parádní podívaná... Dál už to bylo takové typické, ale skvěle jsem si to užila. V hostelu bylo teplo a v McCafé mají výborný zelený čaj. Ačkoliv Valentýna neslavím, povedl se:)


Pár tipů pro Vás, kdo uvažujete o návštěvě Vídně
  1. Nenavštěvujte Vídeň v únoru nebo jiném chladném měsíci.
  2. V případě, že nesplníte tip 1, teple se oblečte a rozhodně nepodceňujte počasí jakéhokoliv typu.
  3. Vezměte si s sebou zásobu tekutin.
  4. Navštivte co nejdříve turistické centrum na radnici, nebo u Albertina, kde vás zadarmo vybaví skvělými turistickými mapami Vídně, či jinými prospekty. Občas i v češtině.
  5. Zajděte se podívat na Peterskirche, kde bývají zdarma varhanní koncerty.
  6. Za vidění taky stojí Ruprechtkirche, který má prostě atmosféru a je obklopen irskými hospodami:)

Žádné komentáře:

Okomentovat