pátek 17. února 2012

Orlové ovládli plesovou sezónu

Dneska z trochu oficiálnějšího soudku,...
Následující článek jsem sesmolila do Novoměstska a časopisu Orel, tak proč se "nepochlubit" i tu:)

Rok 2012 s sebou nese spoustu sporných otázek. Co se stane? Spousty lidí tvrdí, že se blíží převrat. Pro jednotu Orla Nové Město na Moravě jednoznačně převrat nastal. Našim sportovcům se začalo v poslední době ještě více dařit a ani kultura nezůstala pozadu. 28. ledna se v Radešínské Svratce konal v pořadí čtvrtý Orelský ples. V minulých letech jsme měli drobné problémy s počtem návštěvníků, ale tento ročník byl doslova průlomový. Kulturní dům praskal ve švech a díky skvostné kapele MEDICIMBAL byl taneční parket neustále zaplněn. Inspiraci pro taneční kreace mohli hosté čerpat u tanečníků z Orla Telnice, kteří již tradičně vystupují na našich plesech. Letos nám standardní tance předvedl pár druhé nejvyšší kategorie, Andrej Šimko a Eva Žákovská, zatímco latinsko-americké tance jsme se mohli učit od páru nejvyšší taneční třídy: Vladimíra Kopřivy a Lenky Stixové.

Na plese také promluvil starosta naší jednoty Břetislav Wurzel, který poděkoval všem aktivním členům jednoty a neopomenul vyzdvihnout organizátory plesu, které vedl Josef Dvořák. Nebyl by to náš orelský ples, když bychom nedali našim hostům příležitost si zasoutěžit. Klání dvojic, které se proplétaly s pingpongovými míčky předem stanovenou trasou, bezpečně pobavilo jak soutěžící, tak publikum. Návštěvníci plesu se také mohli občerstvit v naší kuchyni, nebo zainvestovat do tomboly, která nabízela opravdu poutavé ceny. Nejlákavější byly bezesporu dvě první výhry, které skýtaly zájezdy pro dva do Nízkých Tater.

,,Jde nám především o spokojenost návštěvníků, proto se snažíme přinést něco, co ostatní plesy nenabízí. Vše ladíme do moravského stylu, kde vládne cimbálová muzika a víno. Máme již sehraný tým organizátorů, a proto věřím, že příští ples bude ještě lepší,“ tvrdí hlavní organizátor plesu, Josef Dvořák. Doufejme tedy, že se příští rok ples podaří tak dobře znovu a již teď Vás na něj s předstihem zveme.


Za jednotu Orla Nové Město na Moravě SiMMaS

Žádné komentáře:

Okomentovat